Η Μισέλ Ομπάμα για την καραντίνα: «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού»

Διαβάστε επίσης

Για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καραντίνας μίλησε η Μισέλ Ομπάμα, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να μιλούν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν, αλλά και να κάνουν το εμβόλιο.

Το περασμένο καλοκαίρι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει στο Podcast της ότι πάσχει από «ελαφρά κατάθλιψη». Τώρα, σε συνέντευξή της, στο περιοδικό People, μίλησε αναλυτικά για τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας.

«Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να κρύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό», είπε η 57χρονη Μισέλ. «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπής», συνέχισε.

Σύμφωνα με το CNNi, σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, το 41% των ερωτηθέντων είχαν παραδεχθεί ότι αντιμετώπιζαν ψυχικά προβλήματα λόγω της πανδημίας, όπως υπενθύμισε η πρώην πρώτη κυρία.

«Πρέπει να μιλούμε περισσότερο για την ψυχική υγεία. Καθένας από εμάς αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις», είπε η Μισέλ Ομπάμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία είχε μάθει να πλέκει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είχε μιλήσει σε εκπομπή του Κόναν Ο’ Μπράιαν για την οικογενειακή ζωή την εποχή του κορωνοϊού. Η πανδημία επέτρεψε στην ίδια και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να χτίσουν μια ισχυρότερη σχέση με τις δύο κόρες τους καθώς παρέμεναν κλεισμένοι στο σπίτι. «Ήταν δύσκολες εποχές. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, έχασαν τις δουλειές τους, πεινούσαν. Μάθαμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευλογίες μας, τη σημασία της υγείας και την αξία της οικογένειας. Στην αρχή ήμασταν όλοι χαρούμενοι που περνούσαμε χρόνο μαζί. Αλλά καθώς παρατείνονταν τα μέτρα, ο αέρας άρχισε να γίνεται πνιγηρός στο σπίτι. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας κουράστηκαν», είχε πει.

Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ακόμη στο People ότι έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19 κι έστειλε μήνυμα στους συμπατριώτες της: «Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο αμέσως μόλις τους δοθεί η ευκαιρία».

Παλαιότερα άρθρα: