Η Rolls-Royce εξετάζει την αύξηση κεφαλαίου κατά 3,2 δισ.δολάρια

Διαβάστε επίσης

Η Rolls-Royce Holdings ανακοίνωσε ότι μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως και 3,2 δισ. δολάρια αξιολογώντας τις επιλογές της για την ενίσχυση του ισολογισμού της.

Ο Βρετανός κατασκευαστής κινητήρων αεροσκαφών βρίσκεται σε συνομιλίες με κρατικά επενδυτικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του GIC Pte της Σιγκαπούρης και αναμένεται να στραφεί στους επενδυτές για κεφάλαια τον επόμενο μήνα, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενο τρία άτομα με άμεση γνώση του θέματος προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την Goldman Sachs για την προγραμματισμένη αύξηση μετοχών.

«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις επιλογές χρηματοδότησης για να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητα και την ισχύ του ισολογισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Rolls-Royce. Οι επιλογές περιλαμβάνουν «μια ποικιλία δομών μεταξύ των οποίων μια έκδοση δικαιωμάτων και ενδεχομένως άλλες μορφές έκδοσης μετοχών. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει επίσης νέα έκδοση χρέους », προσθέτει.

Η εταιρεία είπε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα στις επιλογές της ή στον χρόνο πραγματοποίησης αυτών. Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι συνεχίζει να εξετάζει τρόπους για να ενισχύσει τα ταμεία της μετά την πτώση των αεροπορικών μετακινήσεων από την κρίση της πανδημίας.

Η εταιρεία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την μείωση των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, με την τιμή της μετοχής της να σημειώνει πτώση κατά 74% φέτος και το χρέος της να έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία «σκουπίδια». Το γεγονός αυτό φέρνει αντιμέτωπη την εταιρεία με ενδεχόμενη περαιτέρω απώλεια επενδυτών αλλά υψηλότερο κόστος δανεισμού .

Παλαιότερα άρθρα: