Η Sabah… αποκαλύπτει σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν με ξένους πράκτορες και δορυφόρους

Διαβάστε επίσης

Η φιλικά προσκείμενη στο Ερντογάν, εφημερίδα Sabah υποστηρίζει ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα των προεδρικών εκλογών που τον κατέστησαν και επισήμως πηγή όλων των εξουσιών στην Τουρκία.

Η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και να παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία υποστηρίζει -σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ερσίν Ράμογλου- ότι στο σχέδιο ενεπλάκησαν 12 χώρες και προέβλεπε την ανατίναξη ενός μικρού βαν, φορτωμένου με τόνους εκρηκτικών, στις 15:07 (ώρα που παραπέμπει στην ημερομηνία της απόπειρας πραξικοπήματος προ διετίας), κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου από συγκεκριμένο σημείο που γνώριζαν οι δράστες.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο Ράμογλου, το ύποπτο μίνι βαν εντοπίστηκε από τον τουρκικό δορυφόρο Göktürk και αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό οι υπηρεσίες ασφαλείας που εξουδετέρωσαν την απειλή πριν περάσει από εκεί το κομβόι του Ερντογάν.

«Ο Αλλάχ προστάτεψε τον πρόεδρο και χιλιάδες αθώες ζωές από την έκρηξη», έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Κατά τον ίδιο οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν κι έναν ξένο πράκτορα, που είχε λάβει θέση ως ελεύθερος σκοπευτής στην ταράτσα γειτονικού κτιρίου, ώστε να δώσει τη χαριστική βολή στον Ερντογάν, σε περίπτωση που επιβίωνε. Ο πράκτορας αυτός αντί να παραδοθεί προτίμησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας χάπι με κυάνιο, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.

Το άρθρο δεν προσδιορίζει που θα γινόταν η απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, ούτε άλλες λεπτομέρειες για το είδος των εκρηκτικών, ή την ταυτότητα του ξένου πράκτορα. Αφήνει, ωστόσο, υπόνοιες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενδέχεται να γνώριζε το σχέδιο. «Γιατί άραγε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τετζτάν επέμενε ότι εκείνο το βράδυ θα κέρδιζε τις εκλογές ο Μουχαρέμ Ιντζέ;», αναρωτιέται ο Ράμογλου.

Παλαιότερα άρθρα: