Η Σοφία Μπεκατώρου και η Ζέτα Δούκα κάνουν έκκληση για την αλλαγή των νόμων

Διαβάστε επίσης

Με τη συνέντευξή της στο περιοδικό Marie Claire, η Σοφία Μεκατώρου πυροδότησε την κορύφωση του ελληνικού #metoo, ενώ μετά είχε ακολουθήσει και η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα που έριξε φως στα κακώς κείμενα του θεατρικού χώρου.

Μέσα ενός petition (το οποίο μπορείς να υπογράψεις εδώ) οι δύο γυναίκες ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να διασφαλίσουν τη διαφύλαξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων προστατεύοντας με νομικό πλαίσιο τα θύματα.

Με ένα μακροσκελές κείμενο που συνοδεύεται με ένα βίντεο στο Instagram, η Ολυμπιανίκης ζητά να ενισχύσουμε τον αγώνα τους συνυπογράφοντας το αίτημα, καθώς αναμένονται τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που δεν ακολουθούν όλα όσα είχε υποσχεθεί η Πολιτεία για τα θύματα.

Διαβάστε την ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου:

«Το κίνημα #metoo εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, γιατί η κοινωνία έκρυβε μια μεγάλη πληγή μέσα της. Άνθρωποι στα μήκη και πλάτη της Ελλάδας , άρχισαν να σπάνε τη σιωπή και να μιλούν , παίρνοντας κουράγιο να αντισταθούν σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας. Αποδείχθηκε ότι πλέον η κοινωνία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμένους νόμους, που να διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρμονική συνύπαρξη όλων μας.Το ΟΧΙ – η μη συναίνεση- πρέπει να εισακούγεται και να μη χωράει αμφισβήτηση η αλήθεια του! Ο ομαδικός βιασμός είναι η μέγιστη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.Τα θύματα πρέπει να προφυλάσσονται και να μπορούν να καταθέτουν με αξιοπρέπεια.Τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται με την μέγιστη προσοχή και να αποφεύγεται η επανάληψη του τραύματός τους από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις.Κάθε μορφή βίας πρέπει να αποδοκιμάζεται από το νόμο διότι η παραγραφή κακουργημάτων της γενετήσιας αξιοπρέπειας σβήνει μόνο στα χαρτιά και όχι στην ψυχή μας.Κάθε αλλαγή νόμου που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα προβλήματα της εποχής, ποσω μάλλον μετά από ό,τι έχει συμβεί και ομολογηθεί τον τελευταίο καιρό, μας σπρώχνει σε ένα τέλμα στο οποίο γρήγορα θα βουλιάξουμε.Τώρα είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω ως κοινωνία, ως πολίτες, ως ανθρώπους!»

Το petition συνυπογράφουν, εκτός από τη Σοφία Μπεκατώρου και τη Ζέτα Δούκα, οι: Γιώργος Γεραρής (Δικηγόρος), Σπύρος Μπιμπίλας (Ηθοποιός / Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΗ), Μαριλένα Παναγιωτοπούλου (Δραματολόγος / Μεταφράστρια), Κλειώ Παπαπαντολέων (Δικηγόρος).

Παλαιότερα άρθρα: