Η σοκαριστική φράση με τις 163 εκατομμύρια αναζητήσεις στην Google

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με άρθρο του avmag.gr και έρευνες του NBC News, του MSNBC και του CNBC, η σοκαριστική φράση: «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς» ήταν αυτή που αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στο Google, κατά τη διάρκεια του 2020.

Όπως αναφέρει το άρθρο, οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σε όλον τον κόσμο, με πρόσφατες μελέτες να δείχνουν ότι η πανδημία μπορεί να έχει επιδεινώσει τα πράγματα. Στο τέλος του 2020, με την πανδημία, ωστόσο, να βρίσκεται μόλις στα μισά της, οι ειδικοί ανέφεραν ότι η κοινωνική και οικονομική πίεση έφεραν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των γυναικοκτονιών ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με το NBC News.

Περαιτέρω έρευνα, από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι γκούγκλαραν συγκεκριμένες και ανησυχητικές φράσεις που σχετίζονται με επιθέσεις σε γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη στο The Journal of General Psychology, η φράση “Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, χωρίς να το ξέρει κανείς” αναζητήθηκε από το Google 163 εκατομμύρια φορές – αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με το MSNBC.

Η φράση: «Θα τη σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι», αναζητήθηκε 178 εκατομμύρια φορές, ενώ η φράση «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η τελευταία αναζήτηση σημείωσε 67% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που δεν είναι σαφές το φύλο των ανθρώπων που αναζητούν αυτές τις φράσεις, το ποσοστό βίας έναντι των γυναικών δείχνει ότι είναι τα θύματα συντριπτικά στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι γυναίκες.

Αντίθετα, η φράση «θα με σκοτώσει» πληκτρολογήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια συγκλονιστική αύξηση 84% από το 2019. «βοήθησέ με, δε θα φύγει» και «με χτυπάει όλη την ώρα» ήταν οι δύο επόμενες αναζητήσεις.

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να κάνουν τηλεργασία, καθώς τα γραφεία έκλεισαν, λόγω προφυλάξεων ασφαλείας. Πριν από την πανδημία, ωστόσο, οι γυναίκες ξεπέρασαν σε αριθμό τους άνδρες ως εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με έκθεση από το CNBC. (Πηγή: avmag.gr)

Παλαιότερα άρθρα: