«Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και η αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

« Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και η αφέλεια υου ΣΥΡΙΖΑ»

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Για ακόμη μια φορά βρεθήκαμε μάρτυρες μιας κυβερνητικής προχειρότητας η οποία μάλιστα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των «εθνικά ζημιογόνων παραπτωμάτων» που ανα τακτά διαστήματα έχει υποπέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ανέλ.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ακούγονται και  συζητιούνται  αρκετά πράγματα τα οποία όμως δυστυχώς έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό. Ξαι γιατί αναφέρομαι σε αυτό; Διότι πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2012 είχε εκφράσει ανοιχτά την πρόθεση του να παραβλέψει εθνικά ζητήματα για χάριν του όποιου κομματικού συμφέροντος και της γρήγορης  ανάδυσης στην κυβερνητική εξουσία.

Η επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται ως γενικόλογη περιγραφή «Συμπλήρωση διατάξεων του άρτου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», και προστέθηκε στο νομοσχέδιο για την ερωτική έντονη έρευνας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομελεοα της Βουλης την ερχόμενη εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο και σύμφωνα με νομικούς που έχουν μελετήσει την αρκετά περίπλοκα διατυπωμένη τροπολογία τονίζουν πως η εν λόγω διάταξη επίσης της ουσίας ανοίγει τον δρόμο για την ελληνική αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη εδώ ξαι αρκετά χρόνια ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα την διάλυση της για λόγους εθνικά σημασίας. Ειδικότερα έχοντας την ευκαιρία βα σπουδάσω και να εργαστώ στην ακριτική μας Κομοτηνή μπορώ να επιβεβαιώσω πως η συγκεκριμένη ένωση της οποίας παρακλάδια υπάρχουν και στην Κομοτηνή λειτουργεί τυπικά αλλά και ατύπως ως φερέφωνο της Τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής με άμεσο χρηματοδότη το Τουρκικό Προξενείο.

Το τελευταίο μετά και την μη παρουσία χριστιανϋ Βουλευτή στον νόμο Ροδόπης έχει αλωνίσει ξα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό τόσο στις διώξεις ενάντια στο πομακικό στοιχείο, όσο και στις ανα καιρούς δηλώσεις περί Τούρκων μουσουλμάνων και Δυτικής Θράκης.

Ο απώτερος στόχος δεν είναι άλλος από αυτόν που συντελείται διαχρονικά τόσο υπογείως όσο και φανερά και περιλαμβάνει συνεχιζόμενες προσπάθειες τόσο σε ευρωπαϊκό  επίπεδο όσο και εντός της Ελλάδας να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για ένα ακόμη «εθνικό έγκλημα». Την σύνδεση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας με τουρκικά εθνικά και  εθνοτικά στοιχεία και να πάψει πλέον να ισχύει το  status quo το οποίο ορίσει την συγκεκριμένη μειονότητα ως θρησκευτική.

Για αυτό λοιπόν κύριοι και  κυρίες της κυβέρνησης καθώς και όσων προτίθενται να ψηφίσουν μια τέτοια διάταξη καλό θα ήταν να προσέξετε τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από κάθε προσπάθεια «δήθεν εξ’ευρωπαϊσμου» της χώρας μας, διότι μπορεί ηθελημένα ή «άθελα» σας να προξενήσετε ζημιογόνα και εθνική βλάβη στα συμφέροντα της χώρας μας.

 

Παλαιότερα άρθρα: