Ιατροδικαστής: Ο φοιτητής στην Κάλυμνο πέθανε από δυστύχημα

Διαβάστε επίσης

Σε δυστύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου, στην Κάλυμνο, όπως αποκαλύπτεται από την ιατροδικαστική εξέταση.Έτσι, σύμφωνα με την εξέταση του ιατροδικαστή ο νεαρός σκοτώθηκε όχι από εγκληματική ενέργεια, σενάριο που μέχρι και πριν από λίγες ημέρες φάνταζε ως το πιθανότερο, αλλά από ατύχημα!

Φαίνεται πως οι κακώσεις που προκλήθηκαν στο παιδί, η πλέον θανατηφόρα στους πνεύμονες, στο κεφάλι του στο σώμα και στα άκρα του είναι συμβατές με πτώση από δυστύχημα. Το πιο ανατριχιαστικό όμως στοιχείο είναι ότι ο θάνατος του ήταν εξαιρετικά αργός και βασανιστικός και κράτησε 24ωρα, πιθανόν παγιδευμένος και ανήμπορος ακόμα και να καλέσει σε βοήθεια εξαιτίας της φύσης του τραύματός του, σε κάποια εσοχή βράχου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή στο διάστημα μεταξύ της νύχτας της Κυριακής που εξαφανίστηκε και της επόμενης ημέρας, έγινε το πρώτο ατύχημα, όπου προκλήθηκαν τα αρχικά τραύματά του, ψηλά στον βράχο που βρισκόταν.

Στη συνέχεια, έχοντας απώλεια συνείδησης από το χτύπημα στο κεφάλι και αδυναμία κίνησης από τα χτυπήματα σε άκρα του, αλλά και μη μπορώντας να καλέσει σε βοήθεια από το χτύπημα στους πνεύμονες, σύρθηκε στα βράχια σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρει βοήθεια, προκαλώντας βαθιές εκδορές στο σώμα του πάνω στα κοφτερά βράχια.

Κατόπιν αργής αλλά σταθερής εξωτερικής και κυρίως εσωτερικής αιμορραγίας το παιδί κατέληξε αβοήθητο, παρά την μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, πιθανόν την περασμένη Τετάρτη ή την Πέμπτη, δηλαδή τουλάχιστον 1,5 ημέρα μετά τον αρχικό τραυματισμό του.

Παλαιότερα άρθρα: