Ιερέας έγραψε με μαρκαδόρο στους τάφους… τα χρωστούμενα

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Κω ο τρόπος που βρήκε ένας ιερέας στο νησί των Δωδεκανήσων προκειμένου να υπενθυμίσει στους οφειλέτες της εκκλησίας το χρέος τους για τους τάφους στο κοιμητήριο της ενορίας του.

Ο υπεύθυνος ιερέας του κοιμητηρίου στην Καρδάμαινα, έγραψε πάνω στα μνήματα τα ποσά που χρωστούσε ο καθένας, προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών των νεκρών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρόδου ΚΟΣΜΟΣ, ο παπάς έδωσε την δική του εκδοχή για το θέμα που προέκυψε. Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για βεβήλωση, επεσήμανε ότι τους είχε ενημερώσει ότι θα προχωρούσε στην ενέργεια αυτή και κανένας δεν είχε αντιδράσει τότε.

«Δεν συμφωνώ ότι είναι βεβήλωση του ιερού τάφου. Δηλαδή εκεί, κάτω σε μια γωνία που έγραψα 300 ευρώ με ένα μαρκαδοράκι, σημαίνει ότι αμαύρωσα τον τάφο; Τους το είπα στην εκκλησία ότι θα κάνω αυτό. Επειδή συμμερίζομαι την οικονομική κατάσταση του κόσμου, τους είπα ότι την δεκαετία την κάνω δεκαπενταετία, μειώνω και τα τέλη από 250 σε 200 ευρώ, θα πάω στο νεκροταφείο και θα γράψω στην κάτω γωνία τι οφείλει κάθε τάφος. Αυτό έκανα και δεν αντέδρασε κανείς» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ιερέας, προσθέτοντας: «Σιγά τη μεγάλη δουλειά. Παίρνεις ένα σφουγγαράκι και το σβήνεις. Σιγά τη βεβήλωση. Ήταν μια ενημέρωση, αντί να κάθομαι να στέλνω 250 χαρτιά. Γνωρίζετε γιατί το κάνουν αυτό; Για να μην βλέπει ο διπλανός ότι χρωστάνε».

Παλαιότερα άρθρα: