Ινδία: Τρανσέξουαλ για πρώτη φορά παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Η 31χρονη τρανσέξουαλ Padmini Prakash υπήρξε στο παρελθόν ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων στην Ινδία, αφού τα άτομα αυτά γνώριζαν τον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμένοι από όλους αναζητούσαν επαγγελματική διέξοδο στην πορνεία.

Όταν τον περασμένο Απρίλιο Ανώτατο Δικαστήριο στην Ινδία αναγνώρισε τους τρανσέξουαλ ως «τρίτο φύλο», η 31χρονη σύμφωνα με το protothema, προσελήφθη από το τοπικό κανάλι Lotus News στο κρατίδιο Tamil Nadu, ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων. Η ίδια μίλησε στους Times της Ινδίας και αποκάλυψε ότι η οικογένειά της την έχει αποκηρύξει, αλλά παρόλο που στην αρχή ήταν επιφυλακτική με τη νέα της δουλειά, οι τηλεθεατές την αγκάλιασαν  και τώρα το δελτίο των επτά που παρουσιάζει έχει γίνει δημοφιλές.

Η 31χρονη δήλωσε ότι ανησυχούσε για τον τόνο της φωνής της και είχε εστιάσει στην εκφορά του λόγου, φοβούμενη ότι οι τηλεθεατές θα αντιληφθούν την ιδιαιτερότητά της, αλλά τώρα δηλώνει ικανοποιημένη, αφού έχει τη στήριξη και του κοινού, αλλά και του καναλιού. Ο επικεφαλής των ειδήσεων του τοπικού καναλιού δήλωσε στην ίδια εφημερίδα, ότι το κανάλι προσφέρει την υποστήριξη του στην 31χρονη, επειδή μετά από μια σειρά δοκιμαστικών, πείστηκαν πως είναι το ιδανικό πρόσωπο για το δελτίο ειδήσεων των επτά.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας μετά την απόφασή του για ύπαρξη και «τρίτου φύλου» στη χώρα, κάλεσε την κυβέρνηση να  εξασφαλίσει ίση μεταχείριση για τα άτομα αυτά.

Σημειώνεται, ότι ήδη γειτονικές χώρες της Ινδίας, όπως το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, έχουν αναγνωρίσει τους διαφυλικούς ως «τρίτο φύλο».

Παλαιότερα άρθρα: