ΗΠΑ: Νοσοκόμα λιποθύμησε μετά τον εμβολιασμό~«Μου συμβαίνει όταν αισθάνομαι πόνο» (vid)

Διαβάστε επίσης

Ένα λιποθυμικό επεισόδιο «σημάδεψε» τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε νοσοκομείο της πόλης Chattanooga στο Τενεσί των ΗΠΑ – Δείτε τι δήλωσε η ίδια

Το περιστατικό, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο Fox News έλαβε χώρα την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα) με πρωταγωνίστρια την επικεφαλής νοσοκόμα, Τίφανι Ντόβερ, η οποία με άλλα στελέχη του νοσοκομείου CHI Memorial μπροστά στις κάμερες έλαβαν το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech’s. Στον εμβολιασμό συμμετείχε και ο Δρ Lee Hamilton, Διευθυντής Ιατρικής του Νοσοκομείου στο CHI Memorial ο οποίος ήταν και ένας από τους πρώτους πέντε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν.

Λίγο αφότου εμβολιάστηκε βρέθηκε μπροστά στις κάμερες προκειμένου να περιγράψει την εμπειρία της χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο ως «ελπίδα». Ωστόσο, αφότου τοποθετήθηκε, λέγοντας πόσο δύσκολο ήταν το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας η ίδια άρχισε να χάνει την ισορροπία της, λέγοντας «σας ζητώ συγγνώμη, αισθάνομαι πολύ ζαλισμένη, σας ζητώ συγγνώμη», για να καταρρεύσει τελικά στα χέρια δύο στελεχών του νοσοκομείου.

Η Τίφανι Ντόβερ λίγη ώρα αργότερα επανήλθε, σηκώθηκε και μίλησε ξανά στην κάμερα. Οι γιατροί που ήταν παρόντες και την εξέτασαν τόνισαν πως η λιποθυμία δεν είχε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer.

«Το αισθάνθηκα ξαφνικά. Αισθανόμουν πως μου έρχεται λιποθυμία και αποπροσανατολίστηκα για λίγο. Τώρα, όμως είμαι καλά και ο πόνος στο χέρι μου εξαφανίστηκε», είπε. Ενώ αποκάλυψε όπως μεταδίδει το Fox News, πως πάσχει από μία πάθηση η οποία της προκαλεί λιποθυμίες σε περιπτώσεις όπου μπορεί να αισθανθεί πόνο.

Στελέχη της επιστημονικής κοινότητας στις ΗΠΑ έχουν χαιρετίσει την έναρξη του εμβολιασμού, καθησυχάζοντας όσους πολίτες εκφράζουν ανησυχία για τις παρενέργειες του εμβολίου για τον κορωνοϊό, λέγοντας πως αυτές είναι συνήθεις σε όλα τα εμβόλια και προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Mάλιστα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), ειδικά για την λιπθυμία, αναφέρει πως μπορεί να προκύψει μετά από πολλούς τύπους εμβολιασμών. Αναφέρει δε στο σχετικό σημείωμά του πως «αν και η λιποθυμία έχει πολλές πιθανές αιτίες, συνήθως προκαλείται από πόνο ή άγχος».

Παράλληλα όπως τονίζει το CDC, επικαλούμενο τις αναφορές από το VAERS, το παρατηρητήριο για την ασφάλεια των εμβολίων πως η λιποθυμία μετά τους εμβολιασμούς είναι συχνή και στους εφήβους. «Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 62% των αναφορών λιποθυμίας ήταν μεταξύ εφήβων 11 έως 18 ετών» αναφέρεται.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Παλαιότερα άρθρα: