Ιράν: Πάνω από 450 οι νεκροί στον φονικότερο σεισμό του 2017

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 450 νεκρούς και περίπου 7.000 τραυματίες μόνο στο Ιράν άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ το βράδυ της Κυριακής.

Οι αρχές αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επιχειρήσεις διάσωσης στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα των σπιτιών που κατέρρευσαν.

Στο Ιράκ, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Βαγδάτη και πολλές επαρχίες αλλά μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνον οκτώ νεκροί και 336 τραυματίες σε όλη τη χώρα.

Η δόνηση, η οποία σημειώθηκε στις 20.18 ώρα Ελλάδας την Κυριακή, έγινε αισθητή σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, από τον Λίβανο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το επίκεντρο του σεισμού των 7,3 βαθμών εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων βόρεια του Σαρ-ε-Πολ-ε-Ζαχάμπ, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο. Μόνο στην πόλη αυτή των 85.000 κατοίκων έχουν αναφερθεί 280 νεκροί.

Ο σεισμός έχει χαρακτηριστεί ως ο φονικότερος που έχει σημειωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο το 2017 καθώς έχει στερήσει την ζωή σε τουλάχιστον 450 άτομα.

Παλαιότερα άρθρα: