Ισπανία: Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου

Διαβάστε επίσης

H πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ προσήλθε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης όπου δικαστής θα αποφασίσει για την φυλάκισή της ή μη, στο πλαίσιο έρευνας για «στάση», τη στιγμή που ορισμένα μέλη της καθαιρεθείσας αυτονομιστικής κυβέρνησης της Καταλονίας είναι ήδη προφυλακισμένα.

Την επομένη μίας γενικής απεργίας στην Καταλονία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την  φυλάκιση των μελών της καταλανικής ηγεσίας, η Κάρμε Φορκαντέλ και πέντε ακόμη βουλευτές βρίσκονται ενώπιον του δικαστή Πάμπλο Γιαρένα, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Καταλονία επί περισσότερο από 20 χρόνια και είναι γνώστης των καταλανικών θεμάτων.

Κατά την προσέλευσή της, η Κάρμε Φορκαντέλ έγινε δεκτή από ένα πλήθος υποστηρικτών και μη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. «Δεν είστε μόνοι!», φώναζαν οι μεν, «Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή», φώναζαν οι δε.
Το Ανώτατο Δικαστήριο επιλαμβάνεται υποθέσεων που αφορούν βουλευτές και στην προκειμένη περίπτωση έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας να εξετάσει αν ευσταθούν οι κατηγορίες περί «στάσης», «αποσχιστικής δράσης» και κατάχρησης δημοσίων πόρων με στόχο την κήρυξη της ανεξαρτησίας της ισπανικής κοινότητας που έχουν διατυπωθεί κατά των μελών της αυτονομιστικής ηγεσίας  της Καταλονίας.

Παλαιότερα άρθρα: