Ιστορική συνάντηση του Ισραηλινού προέδρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο – Τι συζήτησαν

Διαβάστε επίσης

Μάχη προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις εναντίον εκκλησιών υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, κατά τη διάρκεια ιστορικής επίσκεψής του στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.

Ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Ισραήλ στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως και τον ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ Φουάντ Τουάλ, δύο ημέρες μετά το Πάσχα των Ορθοδόξων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 30 ετών που ένας πρόεδρος του Ισραήλ επισκέπτεται το Πατριαρχείο, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Ρίβλιν.

«Δε μπορούμε να ανεχθούμε πλέον τα εγκλήματα μίσους που διαπράττονται εναντίον των εκπροσώπων της θρησκείας ή θρησκευτικών τοποθεσιών» επισήμανε ο Ρίβλιν.

«Το να επιτίθενται εναντίον των ιερών σας τόπων, είναι σα να επιτίθενται εναντίον των δικών μας ιερών τόπων και ο ισραηλινός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί συνεπεία αυτών των εγκλημάτων» προσέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου ένα κτίσμα ιδιοκτησίας της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας πυρπολήθηκε και υπέστη βανδαλισμό σε μια επίθεση που φέρεται να διέπραξαν εβραίοι εξτρεμιστές πλησίον της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά τις πολυάριθμες παρόμοιες επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και τεμενών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που επίσης αποδίδονται σε εξτρεμιστές εβραίους.

Ο Τουάλ από την πλευρά του υπενθύμισε τις βιαιοπραγίες εναντίον των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, ιδίως από την πλευρά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ και καταδίκασε «την ντροπιαστική σιωπή όταν πρόκειται για χριστιανούς που σταυρώνονται, αποκεφαλίζονται, που λιθοβολούνται και δολοφονούνται σε πολλές χώρες.

«Καταδικάζουμε τους διωγμούς των χριστιανών, με τον ίδιο τρόπο που καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό ως έγκλημα όπως επίσης και την ισλαμοφοβία» προσέθεσε ο ίδιος.

 

Παλαιότερα άρθρα: