Ισχυρίζεται ότι έχει “πρωτότυπο του iPhone 6” και το πουλά 50.000 ευρώ στο eBay!

Διαβάστε επίσης

Αμερικανός ιδιώτης βγάζει στο σφυρί ένα «πρωτότυπο του iPhone 6», υποστηρίζοντας ότι του εστάλη κατά λάθος, αντί της κανονικής συσκευής, όταν ανανέωσε το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, η τιμή του περίεργου iPhone στο eBay είχε φτάσει τα 62.000 δολάρια (σχεδόν 50.000 ευρώ) .

Ο κάτοχος, γνωστός μόνο με το ψευδώνυμο kimberlyk1018, ανάρτησε φωτογραφίες που δείχνουν το τηλέφωνο να τρέχει διαγνωστικό λογισμικό της Apple. Όπως υποστηρίζει, το iPhone του εστάλη κατά λάθος από την εταιρεία κινητής Verizon.

Η συσκευή δείχνει να μην έχει εγκατεστημένο το iOS, το κανονικό λειτουργικό σύστημα της Apple, και ο kimberlyk1018 δηλώνει πως δεν γνωρίζει το εάν η συσκευή μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις ή να τραβάει φωτογραφίες.

Από την πλάτη της συσκευής απουσιάζουν οι σημάνσεις που απαιτεί η αμερικανική νομοθεσία, ενώ η θύρα σύνδεσης του καλωδίου είναι κόκκινη, μια ιδιαιτερότητα που αποτελεί «σίγουρο σημάδι» ότι πρόκειται για πρωτότυπο της Apple.

Ο ισχυρισμός είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Guardian το λογισμικό που δείχνει να τρέχει το τηλέφωνο ταιριάζει με το λογισμικό προηγούμενων πρωτοτύπων της Apple.

Παραμένει ακόμα ασαφές αν η πώληση ενός πρωτότυπου θα ήταν νόμιμη.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Παλαιότερα άρθρα: