Ιβάνοφ σε Ζάεφ: Διαφωνώ με το νέο όνομα και τη συμφωνία, ρίξε με αν τολμάς

Διαβάστε επίσης

Το γάντι σήκωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, και απάντησε στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ότι σε περίπτωση που εμποδίσει το δημοψήφισμα στη γείτονα, θα κινήσει τις διαδικασίες για την αποπομπή του. Τον κάλεσε ουσιαστικά να κάνει πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Σκοπιανής Προεδρίας της Δημοκρατίας που δημοσιεύεται στο πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο κ. Ιβάνοφ δήλωσε: «Καλώ τον πρωθυπουργό Ζάεφ, με τα ίδια δύο τρίτα της Βουλής που είναι απαραίτητα για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να καθοριστούν οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή, να ασκηθεί πρόταση μομφής εναντίον μου. Η θέση μου αναφορικά με την επιζήμια συμφωνία για το όνομα παραμένει αμετάβλητη, παρά τις δεδηλωμένες απειλές και πιέσεις».

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, ο κ. Ιβάνοφ επισημαίνει πως η θέση για το ονοματολογικό είναι τελική. Δηλαδή, ο ίδιος επιμένει στη διαφωνία του επί της προωθούμενης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

Παλαιότερα άρθρα: