Jo Nesbo: Στη μεγάλη οθόνη “Ο γιος” του Νορβηγού συγγραφέα

Διαβάστε επίσης

Μετά τον «Χιονάνθρωπο», ένα ακόμα συναρπαστικό μυθιστόρημα του Νορβηγού μπεστελερίστα, Jo Nesbo θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal.

Τα αστυνομικά μυθιστορήματα φαίνεται ότι αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο, αφού, μόνο κατά την τελευταία τριετία, έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη τα μπεστ σέλερ της Gillian Flynn, «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» και «Σκοτεινός τόπος», το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ του Herman Κοch, «Το δείπνο» (σε τρεις διαφορετικές εκδοχές), ενώ η ανακοίνωση ότι «Ο χιονάνθρωπος» του Jo Nesbo θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2017 έχει ενθουσιάσει τους απανταχού Nesbomaniacs.

Οι φανατικοί αναγνώστες του σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, Jo Nesbo, τα βιβλία του οποίου έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, οι σινεφίλ και όσοι αγαπούν το καλό αστυνομικό μυθιστόρημα έχουν έναν ακόμα λόγο, για να είναι ενθουσιασμένοι. Το διεθνές μπεστ σελερ «Ο γιος», ένα βιβλίο γεμάτο ένταση και ανατροπές που καθηλώνει και ξαφνιάζει τον αναγνώστη, θα γίνει ταινία, σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve, με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal. Μετά το σκοτεινό «Prisoners» και το αινιγματικό «Ο άνθρωπος αντίγραφο», ο Καναδός σκηνοθέτης και o πολυβραβευμένος ηθοποιός συνεργάζονται ξανά και, κρίνοντας από τη μέχρι τώρα χημεία τους, το αποτέλεσμα αναμένεται συναρπαστικό.

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Σόνι, ένας τοξικομανής που έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή. Όταν νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την αυτοκτονία του αστυνομικού πατέρα του, ο Σόνι θα αποφασίσει να δραπετεύσει, για να ανακαλύψει όλη την αλήθεια και να πάρει εκδίκηση. Ένα μυθιστόρημα με σκηνικό έναν λαβύρινθο διαφθοράς στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια, που παρασύρει τον αναγνώστη στη σκοτεινή και βρώμικη πλευρά του Όσλου.

Το διεθνές μπεστ σελερ «Ο γιος», ένα βιβλίο γεμάτο ένταση και ανατροπές που καθηλώνει και ξαφνιάζει τον αναγνώστη, θα γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η νεοσύστατη εταιρεία Nine Stories, την οποία ίδρυσαν το 2015 ο ίδιος ο Gyllenhaal και ο παραγωγός Riva Marker, κάτι που δείχνει χαρακτηριστικά την επένδυση και την πίστη του δημοφιλούς ηθοποιού στο όλο εγχείρημα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Marker: «Ο “Γιος” αντιπροσωπεύει όλα αυτά ,για τα οποία εγώ και ο Jake αγωνιστήκαμε, όταν ξεκινήσαμε την εταιρεία: ερεθιστικό και καθηλωτικό περιεχόμενο, σε συνεργασία με έναν διορατικό οραματιστή συγγραφέα. Το βιβλίο μάς προσέλκυσε, επειδή, κάτω από το σκοτεινό και βίαιο περίβλημα της ιστορίας, κρύβεται η οικουμενική αναζήτηση ενός ανθρώπου για την αλήθεια».

Στο μεταξύ, μπορεί η πρεμιέρα της κινηματογραφικής διασκευής του μυθιστορήματος να βρίσκεται ακόμα μακριά, όμως οι Nesbomaniacs έχουν πολλά να περιμένουν μέχρι τότε: πέρα από τον «Γιο» και τον «Χιονάνθρωπο», στον κινηματογράφο πρόκειται, επίσης, να μεταφερθεί και το «Jackpot», μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε ιστορία του Nesbo, με πρωταγωνίστρια την εκρηκτική Mila Kunis. Τέλος, την άνοιξη του 2017, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά- σχεδόν ταυτόχρονα με τα νορβηγικά- η καινούρια ενδέκατη περιπέτεια του διασημότερου λογοτεχνικού ήρωα του Nesbo, του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε.

Παλαιότερα άρθρα: