Και ακτιβιστής των Pussy Riot στο νοσοκομείο δηλητηριασμένος – Είχε διακόψει τον τελικό του μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ακτιβιστής της ομάδας Pussy Riot, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και, όπως δήλωσαν συγγενείς του στον ιστότοπο Meduza, είναι πιθανόν να έχει δηλητηριαστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ένα από τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπροστά στα μάτια του Βλαντιμίρ Πούτιν, αρρώστησε έπειτα από ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα.

Η Νικούλσινα μόλις προχθές συνελήφθη σε έναν έλεγχο της αστυνομίας και κρατήθηκε για μια νύχτα στη φυλακή. Το καθεστώς Πούτιν έχει εξαπολύσει κυνηγητό σε όσα μέλη των Πούσι Ράιοτ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Κροατία στο παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ακτιβίστρια δήλωσε στον ιστότοπο Meduza ότι ο Βερζίλοφ είπε ότι έχασε την όρασή του και στην συνέχεια την ικανότητα να μιλά και να περπατά. Ο Πιοτρ Βερζίλοφ είναι παντρεμένος με την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, επίσης μέλος των Pussy Riot , η οποία καταδικάσθηκε το 2012 σε φυλάκιση δύο ετών για παράσταση σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.

«Ο Πιοτρ μπορεί να δηλητηριάστηκε. Στο τοξικολογικό τμήμα σε πολύ σοβαρή κατάσταση», έγραψε στο Twitter.

Πριν λίγους μήνες το άλλο μέλος των Πούσι Ράιοτ Μαρία Αλιόκινα διέφυγε από τη χώρα για να πάρει μέρος στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, κάτι που της είχε απαγορεύσει το καθεστώς Πούτιν.

Παλαιότερα άρθρα: