Και οι… off shore βίλες της Μυκόνου;

Διαβάστε επίσης

Ενώ η Τρόικα υπαγορεύει νομοσχέδιο με νέα μέτρα στον υπουργό Οικονομικών, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή υπό μορφή μίνι-Μνημονίου, το ΣΔΟΕ ανακοίνωσε την καλύτερη είδηση από το 2010 που γνωστοποιήθηκε ότι η χώρα έχει πτωχεύσει.

Συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ ζητά 27,8 εκατ. από 40 ιδιοκτήτες off shore εταιρειών, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής για ειδικό φόρο ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας. Μέχρι την καταβολή των φόρων έχουν δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου τα ακίνητα off shore εταιρειών καθόσον εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του N. 3296/04. Στη Θεσσαλονίκη επίσης ελέγχθηκε μεγάλη επιχείρηση που έλαβε από το Δημόσιο επιχορήγηση ύψους 1.330.000 ευρώ και διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση 455.000 ευρώ με το τέχνασμα λήψης εικονικών τιμολογίων. Επεβλήθησαν πρόστιμα 1.822.000 ευρώ και προτάθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης να ανακτηθεί το σύνολο της επιχορήγησης.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος 2013 πάταξης της φοροδιαφυγής από υψηλά εισοδηματικά στρώματα αποκάλυψε τις κάτωθι περιπτώσεις, αποκάλυψε ιδιοκτήτη off shore εταιρείας στην Πελοπόννησο που κατέβαλε 438.000 ευρώ για ειδικό φόρο ακινήτων που φοροδιέφυγε κατά τα έτη 2007-2012.

Οι ειδήσεις αυτές είναι κατ΄ αρχήν θετικές, αλλά χρειάζεται να ξέρουμε πόσοι πληρώνουν τελικά. Και επίσης, αφού πρόκειται για φοροφυγάδες, δηλαδή κλέφτες φόρων και των φορολογούμενων, γιατί να μην γνωστοποιούνται τα ονόματά τους; Τέλος, περιμένουμε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις βίλες της Μυκόνου, όπου –λέγεται- κάθε βίλα είναι και δύο off shore….

Παλαιότερα άρθρα: