Και τώρα Brain Regain ~ Πρωτοβουλία από 16 μεγάλες ελληνικές εταιρείες

Διαβάστε επίσης

Μπορεί η Ελλάδα να επαναπατρίσει μέρος έστω από το ανθρώπινο κεφάλαιο των 450.000 450.000 νέων -στην πλειονότητα τους είναι υψηλής πανεπιστημιακής μόρφωσης- που αναγκάστηκαν την τελευταία δεκαετία να μεταναστεύσουν για να βρουν εργασία;

Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει θετική απάντηση το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες», μέσω της πρωτοβουλίας “Βrain Regain” την οποία στηρίζουν 16 μεγάλες ελληνικές εταιρείες. Πώς; Με την παροχή mentoring σε Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού που διερευνούν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Τα στελέχη των 16 εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία “Βrain Regain” θα αναλάβουν την καθοδήγηση Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από συζητήσεις μαζί τους, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές ευκαιρίες συνέχισης της καριέρας τους.

Όπως υποστήριξαν είναι ώριμες οι συνθήκες για μια προσπάθεια ανάκτησης αυτού του ανθρώπινου κεφαλαίου που έφυγε, ενώ τόνισαν πως η συνέπεια της φυγής ταλέντων και επαγγελματιών είχε σοβαρό αντίκτυπο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα και στην οικονομία. Η διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου έχει πλήξει και την κατανάλωση.

Την πρωτοβουλία “Βrain Regain” στηρίζουν οι εξής εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

Η αρχική ιδέα σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κεσεντέ (πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε), Ευάγγελο Μαρνέρη (Διευθύνοντα Σύμβουλο AIMS International Hellas A.E.), Γιάννη Παπαχρήστου (Γενικό Διευθυντή Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον), Θεόδωρο Κοτιώνη (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ogilvy Greece) και Στάθη Ποταμίτη (Διευθύνοντα Εταίρο, PotamitisVekris Law Partnership).

Παλαιότερα άρθρα: