Ο καιρός: Η πρόγνωση για την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός: Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, φαινόμενα που τις θερμές ώρες της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 22, στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Θρακικό όπου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Σταδιακά αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βόρεια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παλαιότερα άρθρα: