Ο καιρός για αύριο Τετάρτη 11-02-2015

Διαβάστε επίσης

Χιονόνερο στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινά τμήματα στις βορειότερες περιοχές, και παροδικές χιονοπτώσεις στην Αττική, στη Βοιωτία στην Εύβοια, και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπου όμως τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά. Πιθανότητα για λίγα χιόνια μικρής διάρκειας υπάρχει στη βορειοανατολική χώρα και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -9 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από -7 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -5 έως 7 στην Ήπειρο, από -2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από -2 έως 2 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 1 έως 4 βαθμούς στις Κυκλάδες, από 2 έως 6 στην Κρήτη και από 2 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους.

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 4 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Για αναλυτική πρόγνωση επισκεφτείτε το meteo

Παλαιότερα άρθρα: