Καλαμάτα: Παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση

Διαβάστε επίσης

Το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης έσπασε στην Καλαμάτα ο 24χρονος Αρνό Ζεράλντ από τη Μασσαλία.

Ο Γάλλος αθλητής κατάφερε να βουτήξει στα 112 μέτρα, μέσα σε 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το ρεκόρ του Ρώσου Αλεξέι Μολσχάνοφ, τον Αύγουστο του 2018, που είχε βουτήξει στα 110 μέτρα στην Κροατία σε 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.

Το κατόρθωμά του προβάλλεται στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης, που αναφέρονται στα «γαλάζια νερά της Καλαμάτας».

«Αυτό μου αλλάζει πολλά πράγματα, πέρασα ένα ορόσημο. Ξεπερνά τον αθλητισμό, μου μαθαίνει να ξέρω ποιος είμαι, σε κατάσταση θυμού, θλίψης, χαράς. Υπήρξαν πολλές ανατροπές, έφτασα πέντε φορές στα 111 μέτρα και κατεβαίνοντας σε τέτοιο βάθος χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση» δήλωσε στην Parisien.

Άλλωστε το ρεκόρ του δεν ήρθε μεμονωμένα, αλλά μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Η έκτη προσπάθεια ήταν και αυτή που τα κατάφερε, χθες το πρωί, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης.

Ο δύτης, ηλικίας 24 ετών, είχε πετύχει το πρώτο του ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση το 2019, στα 108 μέτρα, το οποίο και έχασε λίγο αργότερα από τον ρώσο αθλητή.

Από τον Ιούνιο προσπαθεί και πάλι να σπάσει το ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση, χωρίς προβολή στα μίντια, με μηδέν χορηγούς, για να μην του ασκηθεί παραπάνω πίεση.

https://www.instagram.com/p/Br8buMMnfBM/?utm_source=ig_embed

Παλαιότερα άρθρα: