Καλέ πού είναι οι τουρίστες;

Διαβάστε επίσης

Δεν φαίνεται να επαληθεύεται στην πράξη η αισιοδοξία της κυβέρνησης για μεγάλο άλμα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος φέτος, καθώς οι παραλίες (με εξαίρεση ίσως στα μεγάλα τουριστικά κέντρα) είναι μισοάδειες, οι ταβέρνες σχεδόν καταθλιπτικές με μια παρέα στη μία γωνία και ένα ζευγάρι στην άλλη κ.ο.κ. Οι δε Έλληνες τουρίστες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κάνουν μια βδομάδα διακοπών τον Αύγουστο.

Τα κακά μηνύματα είχε δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος με τα στοιχεία του α΄4μήνου όπου ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας έφθασε το 1,581 εκατομμύρια, έναντι 1,604 εκατομμυρίων το αντίστοιχο τετράμηνο του 2012, καταγράφοντας μείωση κατά 1,5%. Μείωση κατά 8,7% παρουσίασε η τουριστική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ, ενώ αντίθετα οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες σημείωσαν αύξηση κατά 8,7%. Αποτέλεσμα μείωση των εισπράξεων κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Κατά τον ΣΕΤΕ, τον φορέα των τουριστικών επιχειρήσεων, στο α΄6μηνο τα πράγματα εμφανίζονται βελτιωμένα με τον ρυθμό των αεροπορικών αφίξεων σ το 9,5% (χωρίς Κέρκυρα και Μύκονο). Στον Ιούνιο η αύξηση είναι 14,5%! Η Σαντορίνη, τα Χανιά, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο και η Κω να καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης στο 6μηνο.

Μακάρι να είναι έτσι και μακάρι οι τιμές να μην είναι “σκοτωμένες”, γιατί ακούστηκαν τιμές ίσες με ένα σουβλάκι και μια κόκα…

ΥΓ: Τα ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν όταν το φθινόπωρο δούμε σε πόσα ξενοδοχεία θα έχει μπει πωλητήριο και πόσα θα βγούν στο σφυρί για χρέη…

Παλαιότερα άρθρα: