Καλλιτέχνης ζωγραφίζει μόνο όταν… υπνοβατεί τη νύχτα! (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες για ανθρώπους που υπνοβατούν, αλλά η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω θα σας αφήσει άφωνους.

Πρόκειται για τον Βρετανοαυστραλό ζωγράφο Λι Χάντγουιν, ο οποίος μπορεί να ζωγραφίσει μόνο όταν κοιμάται. Ο 39χρονος ανακάλυψε το περίεργο ταλέντο του από την ηλικία των 4 ετών. Οι γονείς του ανησύχησαν όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε στο παιδί τους κι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ψυχολόγους. Τότε οι ειδικοί τους διαβεβαίωσαν πως δεν πρέπει να ανησυχούν και έτσι άφησαν τον γιο τους να δημιουργεί.

SLEEPWALKERS-ART

 

Ο Λι Χάντγουιν έχει ζωγραφίσει πολλά πορτραίτα, μεταξύ αυτών της Μέριλιν Μονρόε, ωστόσο τα περισσότερα έργα του είναι αφηρημένα σχέδια που κυριαρχούνται από κύκλους. Μάλιστα, πολλούς από τους πίνακές του τους έχει πουλήσει σε διάσημα πρόσωπα, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, έναντι διόλου ευκαταφρόνητων ποσών.

«Όταν ξυπνάω ξέρω ότι έχω κάνει κάτι, αλλά μέχρι να το δω δεν θυμάμαι τι είναι αυτό» εξηγεί και αποκαλύπτει ότι κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο σκορπίζει σε διάφορα σημεία του σπιτιού χαρτιά, τα οποία φιλοδοξεί να γεμίσει με σχέδια. Η νυχτερινή έμπνευση δυστυχώς του αφήνει πάντα τρομερές ημικρανίες, γι’ αυτό έχει απευθυνθεί σε ειδικά κέντρα ύπνου.

Artworks by Lee Hadwin - Sleep artist

160115150016_6095

Παλαιότερα άρθρα: