Καμμένος κατά Γαβρόγλου για την εκλογή μουφτή: «Να σταματήσει η επικίνδυνη συζήτηση»

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στον Κώστα Γαβρόγλου έκανε ο Δημήτρης Καμμένος, για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την εκλογή μουφτή στη Θράκη.

«Ποιος πρέπει να το δει; Ποιος είμαστε εμείς; Ποιος είναι το κράτος; Ο κύριος Γαβρόγλου; Εγώ, ο Καμμένος, ο μουφτής. Αυτό είναι υπερκομματικό, διακομματικό, απόφαση 300  ή τουλάχιστον των 8 κομμάτων που βρίσκονται στη βουλή και του Προέδρου της Δημοκρατίας», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής στον Real Fm.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για τόσο δύσκολα, ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. «Βγήκαμε στα κάγκελα, το αλλάξαμε, το σώσαμε ήρθε ο Ερντογάν κάνει προλόγους και ανοίγουμε κουβέντα για μουφτή. Δεν το κατανοώ και νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η συζήτηση γιατί διαβλέπω συνέχεια. Δεν θα ήθελα να έρθει κάτι τέτοιο στη Βουλή. Αυτό για μένα είναι ανοίγω ένα παραθυράκι, το οποίο θα φυσήξει πουνέντες και Βαρδάρης για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας από το παράθυρο. Δηλαδή εάν αλλάξω τον τρόπο εκλογής του μουφτή τότε ξεκινώ τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας αλλιώς», συμπλήρωσε.
 «Ξαφνικά ξεκινάει μια συζήτηση μετά την αναχώρηση του κ. Ερντογάν στην ατζέντα του Ερντογάν. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Πρέπει να σταματήσει εδώ η συζήτηση», τόνισε.

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική και στον Πάνο Σκουρλέτη. «Δεν έχετε καταλάβει τι θα γίνει στις περιφερειακές ενότητες με τους αντιπεριφερειάρχες που πλέον δεν θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη αλλά από εκλεκτορικό σώμα των νομών; Αυτό τι σας λέει ξαφνικά; Το τοπικό δημοψήφισμα που θα πρέπει να γίνεται κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας τι σας λέει; Να προσέξουμε να μην έρθουν όλα αυτά στη Βουλή. Όλα όσα κατατίθενται στο τραπέζι από τον κ. Σκουρλέτη είναι επικίνδυνα και χρήζουν μεγάλης ανάλυσης», δήλωσε.

«Το σκάνδαλο είναι το κατά πόσο θα χάσουμε τη Θράκη. Εάν εγώ δώσω δικαίωμα μεταξύ νομών να έχουν ανθρώπους ορισμένους με «μούφα» δημοψηφίσματα, με «μούφα» διαδικασίες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, αλλά των μεγάλων συνόρων και της καρδιάς του Ερντογάν, θα το χάσουμε το παιχνίδι. Δεν θα επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Καταγγέλλω μεθόδευση την οποία δεν κατανοώ, μπορεί να κάνω λάθος», τόνισε ακόμη.