Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στη Βουλή και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι πρώτα θα μιλήσει στη Βουλή, αργότερα σήμερα, για την κύρωση της συμφωνίας ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας και μετά θα διαγράψει τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ίσως αυτή θα είναι η τελευταία ομιλία του κ. Καμμένου στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος καθώς, σύμφωνα με τον κανονισμό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάψουν να θεωρούνται κόμμα και οι εναπομείναντες βουλευτές θα λογίζονται ως ανεξάρτητοι. Άρα θα απεμποληθούν και τα όποια προνόμια προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος, σε ένα tweet του έγραψε «Την διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα…. {Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }».

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής συνεδρίασε και η Διάσκεψη των Προέδρων όπου επικυρώθηκε και η γνωμάτευση της επιστημονικής επιτροπής και άρα ο μόνος τρόπος να λογίζονται οι ΑΝΕΛ ως κόμμα θα είναι να έχουν πέντε εκλεγμένους βουλευτές.

Τοσουνίδης: Με οποιοδήποτε κόστος

«Με οποιοδήποτε κόστος θα υπηρετήσουμε αυτά που πιστεύουμε και υποσχεθήκαμε απέναντι στους Έλληνες. Οι κινήσεις μας θα είναι πολιτικές σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Δεν σταματάμε τη δράση μας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος επεσήμανε: «Περιορίζονται δικαιώματα κοινοβουλευτικής ομάδας και δυσκολεύουν το έργο μας, αλλά το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι έξω στην κοινωνία».

Ο κ. Τοσουνίδης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μία διαδρομή συγκυβέρνησης με εξαιρετικά αποτελέσματα προς όφελος του ελληνικού λαού, την οποία όμως παραβίασε και οδηγηθήκαμε σε αυτή την κρίση και σε ενέργειες και πράξεις που τραυματίζουν τον κοινοβουλευτισμό. Αυτοί που ηγούνται αυτών των ενεργειών έχουν την πρώτη ευθύνη».

Παλαιότερα άρθρα: