Καμμένος: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους – Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019

Διαβάστε επίσης

Mετά την αναφορά του σε «εκλογές ή δημοψήφισμα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε στροφή  180 μοιρών, δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα για την κυβέρνηση έως το Σεπτέμβρη του 2019.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Π. Καμμένος και  απαντώντας σε ερώτηση για το αν η σημερινή Κυβέρνηση είναι μια Κυβέρνηση υπό προθεσμία, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του, δήλωσε ότι  «αυτή η Κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα βήματα για την κύρωση της συμφωνίας στην πΓΔΜ θα κρατήσουν χρονικά για περισσότερο από δυο χρόνια.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019»  σημείωσε για να προσθέσει πως «είπατε δύο λέξεις κλειδιά. Εάν έρθει η συμφωνία και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως εκλογές στα Σκόπια και να ανατραπεί ο πρόεδρος. Αυτό για μένα, θα τραβήξει δύο χρόνια. Θα πρέπει να διασφαλιστεί και η γνώμη του λαού της FYROM. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Αλβανός πολίτης που να ψηφίσει».

Ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος έδειξε ότι οι πρωινές του δηλώσεις και οι «απειλές» περί εκλογών πριν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, έγιναν διότι εκτιμά πως οι διαδικασίες από την πλευρά των Σκοπίων θα καθυστερήσουν τόσο όσο να μην απαιτηθεί να υλοποιήσει και τη νέα του αυτή δέσμευση.

Είναι χαρακτηριστική και η μετέπειτα απάντησή του στο ερώτημα που του ετέθη για το γεγονός πως δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση του (από το 2014) ότι θα ρίξει όποια Κυβέρνηση προσπαθήσει να περάσει συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ με τον όρο  «Μακεδονία». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  όταν ο «κόμπος φτάσει στο χτένι» θα υλοποιηθεί η δέσμευση ενώ έσπευσε να κατηγορήσει για… υποκρισία του σημερινούς «Μακεδονομάχους» υποστηρίζοντας ότι αυτοί στο παρελθόν «είχαν ξεπουλήσει τα πάντα»

Ο Πάνος Καμμένος για  μια ακόμη φορά εμφανίσθηκε να αλλάζει θέσεις γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει ούτως ή άλλως μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του, δείχνοντας πως πλέον αδυνατεί να χειριστεί τις εξελίξεις και να αντιμετωπίσει την αστάθεια που επικρατεί.

Παλαιότερα άρθρα: