Καμμένος: Θέλετε Φίλη ή Θεοδωράκη υπουργό Άμυνας; Πάρτε τον!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Κατακόρυφα ανέβηκε η ένταση χθες το βράδυ, στη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Χατζηνικολάου όταν και πιέστηκε από πρόεδρο ένωσης αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας να δεσμευθεί προσωπικά για το ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων με το νέο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι έχει δώσει μάχη προκειμένου να μη γίνει αυτό αλλά εξήγησε ότι πρόκειται και για αρμοδιότητα του υπουργείου οικονομικών την οποία δεν μπορεί να ελέγξει. Όταν ο απόστρατος επέμεινε να πάρει δέσμευση από τον υπουργό, προκλήθηκε ένταση με τον υπουργό να φωνάζει ότι έχει ήδη θέσει θέμα στήριξης της κυβέρνησης για τέτοια θέματα και να ρωτά επιτακτικά τον ερωτώντα αν θα προτιμούσε υπουργό Άμυνας τον Νίκος Φίλη.

Επανέλαβε σε έντονο ύφος: «Θέλετε υπουργό τον Φίλη ή τον Θεοδωράκη; Ε Πάρτε τον!», θέλοντας να τονίσει ότι αν το υπουργείο οικονομικών αποφασίσει να προχωρήσει σε μειώσεις για τους απόστρατους, τότε αν έχει δεσμευθεί για το αντίθετο, θα πρέπει να παραιτηθεί, θέτοντας ουσιαστικά πρόβλημα στην κυβέρνηση. Κάτι που όπως έγινε αντιληπτό δεν προτίθεται να κάνει.

Παλαιότερα άρθρα: