Καμπανάκι Τζόνσον προς πολίτες: Μην το παρακάνετε το Σάββατο που ανοίγουν οι παμπ

Διαβάστε επίσης

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιεί τους πολίτες με συνέντευξή του στην εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard να μην το παρακάνουν αυτό το Σάββατο, όταν μετά από περισσότερο από 15 εβδομάδες ανοίξουν ξανά οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

«Μην αναιρέσετε τις θυσίες που έχετε κάνει με απερίσκεπτη συμπεριφορά. Δεν θέλουμε να δούμε επιχειρήσεις να κλείνουν ξανά», δηλώνει ο κ. Τζόνσον, σε μια σαφή προειδοποίηση επιστροφής στο lockdown, αν αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ήδη, αυτή την εβδομάδα σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown επέστρεψε η πόλη του Λέστερ, όπου οι επιχειρήσεις εστίασης, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα κομμωτήρια και οι χώροι λατρείας δεν θα ανοίξουν το Σάββατο, όπως στην υπόλοιπη Αγγλία.

Παρομοίως, ο δήμαρχος Λονδίνου, Σαντίκ Καν, προειδοποίησε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να θεωρήσουν την μεθαυριανή ημέρα ως «σούπερ Σάββατο» και ως άδεια για ανεύθυνες συμπεριφορές.

Το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους ώστε να υπενθυμίζεται στης πολίτες ότι το νεότερο στάδιο περιορισμών των κανόνων κατά του κορωνοϊού γίνεται με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και η κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων ή του ενός μέτρου με χρήση μάσκας ή άλλων προφυλάξεων.

Αύριο Παρασκευή, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να υπενθυμίσει στους πολίτες τι θα ισχύσει από το Σάββατο και τι όχι.

Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσκόπηση, το 26% των πολιτών δίνουν λιγότερη σημασία πλέον στην τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 42% στις ηλικίες μεταξύ 18 και 24 ετών

Παλαιότερα άρθρα: