Κάνει κόμμα ο Γιάννος Γραμματίδης;

Διαβάστε επίσης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης παρουσίασε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής την ιδρυτική διακήρυξη και το οργανωτικό μοντέλο ενός νέου φορέα,  υπό τον τίτλο «Ομάδες Διαλόγου Ενεργών Πολιτών». Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά όχι μόνο καθώς ήταν εκεί και εκπρόσωποι απόστρατων αξιωματικών, δικαστικών αλλά άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού.

Ο  κ. Γραμματίδης τόνισε την ανάγκη για «διάλογο πέρα από ιδεολογίες και αντιλήψεις του χθες» και σημείωσε την ανάγκη «η πολιτική να ξαναγίνει ιερή». Ο νέος φορέας σύμφωνα με τον κ. Γραμματίδη θα λειτουργήσει ως think tank προκειμένου να επεξεργάζεται ολοκληρωμένες προτάσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της δημόσιας ζωής όπως η ανάπτυξη, η παιδεία και ο πολιτισμός, η μετανάστευση, το περιβάλλον κλπ. Για το λόγο αυτό θα λειτουργούν στο πλαίσιο του νέου φορέα ειδικές θεματικές επιτροπές που θα ασχολούνται εξειδικευμένα με τα ζητήματα αυτά.

Αν και όπως τονίστηκε δεν υπάρχει η σκέψη δημιουργίας κόμματος, στα «πηγαδάκια» κυριάρχησαν τα σενάρια περί δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα καθώς οι «Ομάδες Διαλόγου Ενεργών Πολιτών» έχουν οργανωτική δομή που προσομοιάζει πολύ με αυτή ενός κόμματος, με Πρόεδρο (τον Γιάννο Γραμματίδη), Εκτελεστική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή, κλπ. Μάλιστα όπως τονίστηκε αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα και σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Σύντομα θα πρέπει να αναμένονται νεώτερα…

Παλαιότερα άρθρα: