Κάνουν κόμμα Αβραμόπουλος-Πατούλης-Τζιτζικώστας;

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις για την παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και κυρίως για το χολιγουντιανού τύπου, όπως χαρακτηρίστηκε από ορισμένες πλευρές, βίντεο-αφιέρωμα στον Έλληνα Επίτροπο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική. Η πιο δεικτική αναφορά ήταν αυτή του επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Μπίρμπα ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν μάρτυρες μιας χολιγουντιανού τύπου παράστασης για την πολιτική εμφάνιση του κ. Αβραμόπουλου ως αρχηγού πολιτικού κόμματος», ενώ σαφώς ηπιότερος ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» (Κεντροαριστερά-Ανεξάρτητοι), Γιώργος Ιωακειμίδης υποστήριξε ότι «η χθεσινή εκδήλωση δεν προσέφερε τίποτα».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υποστήριξε ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο Επίτροπος της χώρας και μάλιστα για ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως η μετανάστευση», προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να μπορεί η ΚΕΔΕ να συνδέεται απευθείας με ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Να σημειωθεί ότι η παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου και κυρίως το βίντεο-αφιέρωμα σε αυτόν αλλά και η παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσαν πολλά σχόλια ανάμεσα και στους «γαλάζιους» δημάρχους. Επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι τρεις άνδρες (Αβραμόπουλος, Πατούλης, Τζιτζικώστας) είχαν τετ α τετ μετά την εκδήλωση, οδηγώντας ορισμένους δημάρχους να μιλήσουν ακόμη και για προάγγελο νέους κόμματος.

Παλαιότερα άρθρα: