Κατέθεσε ο Παπαδήμος – Ο φάκελος είχε διπλωμένο χαρτόνι σαν εξώφυλλο CD

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη κατάθεση του έδωσε στις αστυνομιές αρχές ο Λουκάς Παπαδήμος αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του.

Στην πράξη ο κ. Παπαδήμος επιβεβαίωσε την διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη στιγμή της ανάφλεξης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του.

Μέσα από τον Ευαγγελισμό όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε τον παγιδευμένο φάκελο, τονίζοντας πως τον είχε στον δεξιό του μηρό, ενώ διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό. Είπε ακόμα πως διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και πως όταν το άνοιξε έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά.

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα», φέρεται να είπε ο κ. Παπαδήμος σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ ο εκρηκτικός φάκελος βρισκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το φυλάκιο της κατοικίας του Λουκά Παπαδήμου στο Ψυχικό για περίπου 24 ώρες, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν μετακινήθηκε εκείνη την ημέρα. Είχε προηγηθεί η αποστολή του στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και ακολούθως είχε αποσταλλεί στην οικία Παπαδήμου.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου, ο αρχιφύλακας συνοδός του Λουκά Παπαδήμου έφυγε από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού έχοντας αποθηκεύσει στη μοτοσυκλέτα τους τέσσερις φακέλους ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα XRAY της Βουλής.

Να σημειωθεί πως μετά τις διαπιστώσεις του επιπόλαιου ελέγχου του εκρηκτικού φακέλου στο μηχάνημα της Βουλής, ακολουθείται πλέον το πρωτόκολλο της καταγραφής του αστυνομικού που φέρνει την αλληλογραφία, του ελεγκτή του μηχανήματος που πραγματοποιεί την έρευνα και την τοποθέτηση σφραγίδας για την ολοκλήρωσή της.

Παλαιότερα άρθρα: