ΚΕΕΛΠΝΟ: Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών

polakis_krh
Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτά της απάτης με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου και της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση με τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την σχετική μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο τότε υπεύθυνος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τζαβάρας.

Η δίωξη ασκήθηκε μόνον κατά των φερόμενων, ως εμπλεκομένων στην υπόθεση υπαλλήλων, αφού η δικογραφία για τους επίσης μηνυόμενους, υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, έχει αποσταλεί στην Βουλή από το περασμένο καλοκαίρι.

Η μηνυτήρια αναφορά των Α. Γεωργιάδη και Κ. Τζαβάρα, στρέφονταν κατά του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων και άλλα.

Η μηνυτήρια αναφορά που οδήγησε και στην άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε ότι ο Π. Πολάκης, αυθαίρετα επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Η απάντηση τότε από την πλευρά του Υπουργείου ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε την «διόρθωση» λαθών στην μοριοδότηση.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε