ΚΕΕΛΠΝΟ : Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας

Διαβάστε επίσης

Στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα προχωρεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί αυξημένη συσσώρευση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. 

Αυτά επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος, κατά την συνεδρίαση της ειδικής Ομάδας Συντονισμού και Εποπτείας του υπουργείου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και μέλος της ομάδας εργασίας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι από τις, 20 Ιουνίου, έχει σταλεί στη Μυτιλήνη κινητή μονάδα εξοπλισμένη με ιατροφαρμακευτικό υλικό και στελεχωμένη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Παράλληλα, δεύτερη κινητή Μονάδα έχει προγραμματιστεί να σταλεί στην Κω.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλου τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης της Αμυγδαλέζας και του Ταύρου καλύπτονται πλέον σε ημερήσια βάση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ έχει τοποθετηθεί επιπλέον από ένας Ψυχίατρος σε καθεμία από τις συγκεκριμένες δομές. Τέλος εξετάζονται τρόποι ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των υποδομών για την παροχή ιατρικής φροντίδας στις πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών. Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ αναζητούν τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος

 

Παλαιότερα άρθρα: