Κικίλιας από τις Καστανιές Έβρου: Όλοι εδώ μας κάνουν υπερήφανους – Θα τα καταφέρουμε

Διαβάστε επίσης

O Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο Φυλάκιο Καστανιές Έβρου και αναφέρθηκε στις δύο πολύ μεγάλες μάχες που δίνει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό αλλά και την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η χώρα αντιμετωπίζει δύο μέτωπα. Τα σύνορά μας και το μεταναστευτικό και μια πανδημία, ένα πολύ σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά μας εδώ, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, όπως επίσης για τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Θα τα καταφέρουμε. Είναι εντυπωσιακό και μας κάνει πολύ περήφανους, το πώς όλη η χώρα είναι ενωμένη πίσω από αυτές τις δύο πολύ μεγάλες και σοβαρές κρίσεις».
Νωρίτερα επισκέφθηκε το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων από όλους. Επανέλαβε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες καιν έκανε ιδιαίτερη μνεία για την περιοχή του Εβρου που αντιμετωπίζει και το πρόβλημα με τις τουρκικές προκλήσεις.
Αναλυτικά στην δήλωσή του τόνισε:

«Επισκέφθηκα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είδα από κοντά, πώς εφαρμόζονται στην πράξη οι κανόνες και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και, κυρίως, των πολιτών.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Ρούφο, τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν.

Θέλω να επαναλάβω, ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, να προσέξουμε τις οικογένειές μας, κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από αυτή την κρίση της Δημόσιας Υγείας.

Και βέβαια, θέλω να τονίσω ότι ο νομός Έβρου, αυτή η ακριτική περιοχή, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για εμάς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Καταλαβαίνουμε ότι ο Έβρος αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί. Όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει, συμπάσχει μαζί σας και στηρίζει την προσπάθειά σας».

Παλαιότερα άρθρα: