Κικίλιας: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται»

Διαβάστε επίσης

Νέες βολές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι «κρύβεται».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται. Αρνήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να δώσει εξηγήσεις για το άκρως προβληματικό θέμα των βλημάτων και της ακύρωσης της πώλησης στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως συνέπεια να χαθούν 65 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού κράτους» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατηγόρησε επίσης τον Π. Καμμένο ότι «αρνήθηκε, επίσης, μετά από σειρά εγγράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να αποφασίσει να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, ώστε να μάθει η ελληνική κοινωνία τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση».

«Από τη στιγμή, που για μία ακόμη φορά, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αρνήθηκε να το πράξει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θεωρεί ότι σήμερα είναι μια ακόμη μέρα στην Επιτροπή Εξοπλισμών σα να μην τρέχει τίποτα, η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε καν στη διαδικασία συζήτησης των δύο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ψήφισε ‘παρών’» σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ..

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ν.Δ. επιμένει και επανέρχεται «με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν έχει να κάνει με τις διαδικασίες της Βουλής, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια»

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μια πονεμένη ιστορία για την ελληνική κοινωνία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλοι πρέπει να είναι διάφανοι, και πολύ προσεκτικοί» κατέληξε.

Παλαιότερα άρθρα: