Κικίλιας: «Τα μέτρα εξαρτώνται από τους δείκτες»

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Υγείας μίλησε σε πρωινή εκπομπή για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας ξεκίνησε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο τι είπε στους γονείς του για την πανδημία και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρου, τόνισε: «η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα».

Για τη συνεργασία της κυβέρνησης με την επιτροπή που κάνεις τις εισηγήσεις για τα τα μέτρα, ο κ. Κικίλιας είπε: «εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση. Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά».

Καταλήγοντας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών: «προφανώς και πρέπει να προσέξουν γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι με και η μέση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη».

Παλαιότερα άρθρα: