Κίνα: «Ξαναζωντανεύει» η Γουχάν – Επαναλειτουργούν επιχειρήσεις και υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Ξαναζωντανεύει η κινεζική μεγαλούπολη Γουχάν, η οποία είχε παραλύσει το τελευταίο διάστημα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και εταιρείες θα μπορέσουν προοδευτικά να επαναλειτουργήσουν στην Γουχάν, την κινεζική πόλη που αποτελεί εστία της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία ξέσπασε τον Δεκέμβριο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.

Εταιρείες και υπηρεσίες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, θα δοθούν άδειες επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζουν εθνικές ή διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Viral: Η συγκινητική εικόνα από ασθενή κοροναϊού να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα

Απόλυτο viral έχει γίνει μια φωτογραφία ενός γιατρού που στέκεται δίπλα στο κρεβάτι ενός 87χρονου με κοροναϊο και χαζεύουν μαζί το ηλιοβασίλεμα.

Όπως μπορεί να μαντέψει κάποιος από τους ουρανοξύστες, ο ασθενής βρίσκεται στη Γουχάν, το κέντρο δηλαδή της εκδήλωσης του κοροναϊού.

Ο γιατρός λοιπόν του ασθενή αποφάσισε να του κάνει τη χάρη και να τον πάει μία προσεκτική βόλτα εκτός νοσοκομείου προκειμένου να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.

wuhan-sunset_2

Πηγή φωτογραφίας: China Daily/Asia News Network

«Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε κολλήσει στο θάλαμο απομόνωσης για σχεδόν ένα μήνα, πράγμα που τον έκανε να πέσει σε κατάθλιψη. Σκέφτηκα πως η εικόνα του ηλιοβασιλέματος μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση», δήλωσε ο γιατρός του, Liu Kai, ο οποίος τον συνόδευσε φυσικά φορώντας την απαραίτητη στολή.

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο με την κατάσταση του να θεωρείται κρίσιμη.

Ωστόσο με την φροντίδα των γιατρών η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η φωτογραφία πάντως έχει γίνει viral στα social media με πολλούς να αναφέρουν πως πρόκειται για την πιο όμορφη εικόνα που έχουν δει σχετικά με τον κοροναϊό.

Παλαιότερα άρθρα: