“Κόκκινο” παραμένει ακόμη το φως για το Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Παρά την αρχική ευφορία που προκάλεσε η απόφαση του Ζ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δέχτηκε την ένσταση του ΤΑΙΠΕΔ κατά της πρώτης απόφασης, η οποία πάγωνε την υπογραφή της σύμβασης, αναμένεται τώρα η απάντηση από την πλευρά της Περιφέρειας η οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης της νέας απόφασης, αυτή τη φορά στην Ολομέλεια του σώματος.

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των αρχών της διαφάνειας και τους υγιούς ανταγωνισμού κατά την διαγωνιστική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Περιφερειακή Αρχή της Ρ. Δούρου είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την μεταβίβαση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία και την υλοποίηση της επένδυσης ενώ το θέμα αναμένεται να “σηκωθεί” και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προτάσσει αντιπολιτευτικά, την μελέτη του ΤΕΕ η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα και συμφωνά με την οποία η έκταση πωλήθηκε τελικώς με μόλις 915 εκ. ευρώ αν και αξίζει περίπου 3 δισ. ευρώ.

Ήδη, στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής του κόμματος Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Την ίδια στιγμή η Lamda Development, “καίγεται” να υπογράψει τη σύμβαση προτού την προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις και τονίζει ότι η μη υλοποίηση της επένδυσης θα οδηγήσει σε άμεση απώλεια 16.000 θέσεων εργασίας, λόγω των δημοσιονομικών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για να καλυφθούν οι στόχοι ενώ θα χαθεί και η προοπτική της δημιουργίας 70.000 θέσεων εργασίας σε βάθος 17ετίας.

Παλαιότερα άρθρα: