Κόλαση πυρός στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Από 09 έως 11 Ιουνίου 2015 εκτελέσθηκαν  εκπαιδευτικές βολές των Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS και RM – 70. Η εν λόγω δραστηριότητα αποτέλεσε το επιστέγασμα της συναφούς εκπαίδευσης που διεξήχθη από τις Μονάδες Πυροβολικού του Δ΄ Σώματος Στρατού. Δοκιμάσθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μοιρών  Πυροβολικού Μάχης και επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, η υψηλή διαθεσιμότητα και αξιοπιστία των συστημάτων, καθώς επίσης και η μεγάλη ισχύ πυρός που δύναται να παρέξει με ακρίβεια το Πυροβολικό.

Παρά τις περικοπές που υφίστανται οι Ένοπλες Δυνάμεις στους προϋπολογισμούς τους, τα επιτελεία σχεδίασαν με άψογο τρόπο την παραπάνω άσκηση και δοκίμασαν στην πράξη τα επιχειρησιακά τους σχέδια στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα σε φίλους και εχθρούς πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Με κύριο γνώμονα τον ρεαλισμό στην σχεδίαση και στην υλοποίηση των σχεδίων το προσωπικό εκπαιδεύεται συνεχώς αποτελώντας τον κύριο παράγοντα αποτροπής. Το πατριωτικό του φρόνημα, οι αξίες και τα ιδανικά στον ελληνισμό που το διακατέχουν και το φιλότιμο που παρά τις περικοπές που υφίστανται στην μισθοδοσία τους συνεχίζουν ακατάπαυστα να εργάζονται με την ίδια αυταπάρνηση όπως τα προηγούμενα έτη. Το δεύτερο σημείο άξιο αναφοράς, είναι πως τα οπλικά συστήματα του Ε.Σ που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια αποτελούν πραγματικούς πολλαπλασιαστές ισχύος με φονική ακρίβεια κατά των στόχων και αυτό φαίνεται σε όλες τις ασκήσεις.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Παλαιότερα άρθρα: