Κομισιόν: Ρεκόρ μετεγκαταστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ μετεγκαταστάσεων τον Ιούνιο διαπιστώνει η 14η έκθεση προόδου σχετικά με τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο εντός της ΕΕ που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην έκθεση, τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 μετεγκαταστάσεις (2.000 από την Ελλάδα και σχεδόν 1.000 από την Ιταλία), με το συνολικό αριθμό των μετεγκαταστάσεων να ανέρχεται πλέον σε 24.676 (16.803 από την Ελλάδα, 7.873 από την Ιταλία).

Σύμφωνα με την Επιτροπή ο ρυθμός μετεγκαταστάσεων συνέχισε να αυξάνεται κατά τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα οι μεταφορές να ξεπερνούν τις 1.000 κάθε μήνα από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Ως εκ τούτου και σε συνέχεια των μετεγκαταστάσεων-ρεκόρ του Ιουνίου, η Επιτροπή κρίνει πως είναι εφικτό να μετεγκατασταθούν όλα τα επιλέξιμα άτομα από την Ελλάδα και την Ιταλία πριν από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, σημειώνεται ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την επιτάχυνση των μετεγκαταστάσεων από την Ιταλία, κυρίως εξαιτίας της κατάστασης στην Κεντρική Μεσόγειο.

Παλαιότερα άρθρα: