Κόντρα ΝΔ-Αλεξιάδη: “Η προπαγάνδα της ΝΔ είναι με λάθος πίνακες!”

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται αμείωτα η σύγκρουση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Αλεξιάδη και της ΝΔ, με τον πρώτο να κατηγορεί τη ΝΔ για λαϊκισμό, προπαγάνδα αλλά και λάθος στοιχεία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η Ν.Δ. επέλεξε το πλέον δυσμενές πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση (φορολογική πολιτική) και μάλιστα με υπερβολές λαϊκισμού και αναξιοπιστίας, που δεν αρμόζουν στον θεσμικό της ρόλο. Ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, δεν μπορεί να περιορισθεί σε ανταλλαγή ανακοινώσεων που προκαλούν σύγχυση. Τους καλούμε να τον διεξάγουμε είτε σε οποιοδήποτε ΜΜΕ επιθυμούν, είτε στη Βουλή».

Επί της ουσίας, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει τα εξής:

1. Η ανακοίνωση της Ν.Δ. (29.12.15) αναφερόταν στην «εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών». Στο ίδιο θέμα απαντήσαμε (30.12.15) με τεκμήρια. Η ανταπάντηση της Ν.Δ. (31.12.15) αφορά όχι τα ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά …άλλο θέμα! Είναι αλήθεια ή όχι;

2. Η αύξηση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, είναι μια διαχρονική πραγματικότητα με μεγάλη αύξηση συνολικά τα τελευταία χρόνια. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη (μηνιαίες μεταβολές) προς το Δημόσιο, το 11μηνο του 2015 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ (σε σχέση με το 2014) κατά 76,3 εκατ. ευρώ. Το 11μηνο του 2014 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ (σε σχέση με το 2013) κατά 3,1δισ. ευρώ. Είναι αλήθεια ή όχι;

3. Το 2015 σε σχέση με το 2014, τα φορολογικά έσοδα (σύμφωνα με τα στοιχεία που καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή) αυξάνονται ανά μήνα, σε μεγάλο βαθμό με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο- Νοέμβριο όπου είχαμε αυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων. Είναι αλήθεια ή όχι;

4. Είναι γνωστή ή μηχανογραφική ικανότητα της Ν.Δ., αλλά ο συνημμένος πίνακας στο δελτίο τύπου της, είναι από μια μόνο υπηρεσία (ΚΕΦΟΜΕΠ) και για άσχετο θέμα (με τα ληξιπρόθεσμα). Μήπως ο σωστός πίνακας είναι ο συνημμένος σε αυτό το δελτίο Τύπου ο οποίος φυσικά δεν επιβεβαιώνει τα επιχειρήματά της; Είναι αλήθεια ή όχι;

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Αλεξιάδη για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, είχε προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, “σπορ” που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ!

Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) (βλέπε http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/PublicIssue/docum…), ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να ρωτάει την … Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους που … βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές … μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ!

Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια. Η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα που θα επωμιστούν ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής).

Παλαιότερα άρθρα: