Κορωναϊός~Ιταλία: Εικόνες σοκ ~ Φορτηγά του στρατού μεταφέρουν πτώματα

Διαβάστε επίσης

Σε αυτοσχέδιες νεκροφόρες έχουν μετατραπεί φορτηγά του ιταλικού στρατού προκειμένου τα φέρετρα με τ’ άψυχα σώματα πολλών εξ όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο κορονοϊό να μεταφερθούν και ν’ αποτεφρωθούν εκτός του Μπέργκαμο.

1610074_nekroi_feretra_italia

Οι δυνατότητες του κρεματορίου στην πόλη της Λομβαρδίας, στη βόρεια Ιταλία που έχει πληγεί όσο καμιά άλλη στη χώρα, είναι συγκεκριμένες, καθώς υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει μια διαδικασία 25 αποτεφρώσεων ανά ημέρα. Η ζήτηση όμως είναι πολλαπλάσια, καθώς το Μπέργκαμο θρηνεί ήδη την απώλεια 93 καταγεγραμμένων δημοτών, πέρα απ’ όσους απεβίωσαν πριν από τη λαίλαπα του covid-19 χωρίς να έχουν ελεγχθεί παρόλο που είχαν συμπτώματα. Δυστυχώς δε, ο αριθμός αυξάνεται μέρα με τη μέρα, μια και την Τετάρτη σημειώθηκε έκρηξη των κρουσμάτων.

Είναι σαφές ότι ο κρεματόριο του Μπέργκαμο δεν θα μπορούσε να αντέξει στους αριθμούς των τελευταίων ημερών“, δήλωσε ο δήμαρχος Τζόρτζιο Γκόρι.

Μοιραία τα φέρετρα μεταφέρονται στα κρεματόρια άλλων πόλων, της Μόντενα, της Πάρμα, της Πιατσέντζα ή άλλων μικρότερων. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτέφρωσης, οι στάχτες των νεκρών θα επιστραφούν στους συγγενείς.

Εξάλλου, οι μαρτυρίες ανταποκριτών ξένων δικτύων στο Μπέργκαμο μιλούν για δύο κηδείες ανά ώρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Σοροί έχουν ήδη γεμίσει τρία νεκροτομεία – δύο νοσοκομειακά νεκροτομεία και του νεκροταφείου.

Σε κάθε περίπτωση κηδείας οι συγγενείς οφείλουν να τηρούν τα αναγκαία μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού. Φέρουν μάσκες και γάντια, εισέρχονται στην εκκλησία λίγοι-λίγοι και τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Παλαιότερα άρθρα: