Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το 10ο κρούσμα στην Πάτρα – Γυναίκα συγγενής του 66χρονου

Διαβάστε επίσης

Νέο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 10.

Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Με σοβαρή λοίμωξη ο 66χρονος – Νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο

«Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων».

Καραντίνα για εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Ρίου

Σημειώνεται πως συνολικά 15 εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς φέρονται να ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο άνδρα που αποτελεί το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στον Τ/Σ «Μega», η διοίκηση αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τους 15 εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη για προληπτικούς λόγους, και, όπως είπε, εντάσσεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λίγες ώρες μετά από την επιβεβαίωση του ένατου κρούσματος στην Ελλάδα και του πρώτου στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός και ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για σήμερα 5 Μαρτίου και αύριο 6 Μαρτίου τα εξής:

η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων,

η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων.

Το ένατο κρούσμα είναι ένας 66χρονος άντρας που δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα κρούσματα.

Παλαιότερα άρθρα: