Κορωνοϊός: Δεν άδειασαν οι πλατείες παρά τα έκτακτα μέτρα

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ μεταφέρει τη «μάχη» κατά του covid στις πλατείες της χώρας, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου 26/9 παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει τους εντατικούς ελέγχους προκειμένου οι πολίτες να μετριάσουν τις εξόδους τους και να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έτσι ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά αρκετοί ήταν οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να πέσουν βροχή στην πλατεία Βαρνάβα, τον Άγιο Νικόλαο και στα Εξάρχεια.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη οι επιχειρηματίες της εστίασης μαζεύτηκαν στον Λευκό Πύργο μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Αττική και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο, ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00 και αφορούν:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Για την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ στην οποία κατα πληροφορίες αποφασίστηκε:

– Μεγάφωνα περιπολικών για αποσυμφόρηση σε πλατείες με ηχητικά μηνύματα

– Αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες

– Πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων

– Έλεγχοι «ποτοαπαγόρευσης», που θα ισχύει και για ποτά που μπορεί να φέρνουν από το σπίτι τους όσοι συγχρωτίζονται στις πλατείες.

Παλαιότερα άρθρα: