Κορωνοϊός – Διάγγελμα Πούτιν: Ακυρώνεται η ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές

Διαβάστε επίσης

ειρά μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ρωσικό λαό.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία της 22ης Απριλίου για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών πρέπει να αναβληθεί και θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η ψηφοφορία θεωρείται ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Πούτιν, όσο και της Ρωσικής Δημοκρατίας.

Επίσης, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η επόμενη εργάσιμη εβδομάδα είναι αργία. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των πολιτών που η ζωή τους έχει πληγεί από την επιδημία, είτε λόγω προβλημάτων υγείας, είτε λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης.

Στα μέτρα προβλέπονται διακοπές φόρων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, αναστολή πληρωμών πιστώσεων για άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν λόγω απώλειας του εισοδήματος και αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο.

Απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις και κλείνουν τα καταστήματα

Η Μόσχα έθεσε σε ισχύ σήμερα σειρά νέων μέτρων, που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού και που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων εκδηλώσεων και μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τους πολίτες άνω των 65 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης, με μια ανάρτηση στον ιστότοπό του.

Τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η Ρωσία μετρά 658 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα 410 εξ αυτών στη Μόσχα.

Παλαιότερα άρθρα: