Κορωνοϊός: «Eλάτε σπίτι να δούμε Netflix» εξ αποστάσεως

Διαβάστε επίσης

Με την εφαρμογή «Netflix Party», η συνδρομητική πλατφόρμα παρακάμπτει το πρόβλημα της αποφυγής συναθροίσεων. Οι συντροφικές μαζώξεις με κύριο αντικείμενο την κοινή παρακολούθηση ταινιών, σειρών κ.λπ. στο Netflix μπορεί πλέον να γίνει και εξ αποστάσεως. Ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι οι φίλοι μαζί, ταυτόχρονα.

Το Netflix Party είναι ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα, μια «προέκταση» (extension), η οποία λειτουργεί μόνο στο περιβάλλον του προγράμματος διαδικτυακής περιήγησης Chrome. Μικρό το κακό, εφόσον το Chrome είναι ανοιχτό και διαθέσιμο σε όλους -όπως και το Netflix Party άλλωστε.

Αμέσως μόλις εγκατασταθεί το εν λόγω extension στον υπολογιστή, κάθε συνδρομητής του Netflix θα είναι σε θέση να παρακολουθεί το ίδιο θέαμα με τους φίλους του, ενώ την ταυτοχρόνως θα κάνει chat μαζί τους, με σχόλια, πειράγματα, ανοησίες κ.λπ. Είναι δηλαδή ένα Netflix διευρυμένο και ενισχυμένο, κατά κάποιο τρόπο με τηλεδιάσκεψη.

Η διαδικασία ένταξης στην κοινότητα του Netflix Party είναι απλούστατη. Κατ’ αρχάς, στον Chrome επισκέπτεστε τη σελίδα www.netflixparty.com. Πατάτε το εικονικό πλήκτρο Install Netflix Party, δια του οποίου οδηγείστε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Chrome. Επιλέγετε Add to Chrome και αναμένετε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Το επόμενο στάδιο είναι να ανοίξετε τη σελίδα του Netflix, να επιλέξετε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε και να εκκινήσετε το βίντεο. Για να ξεκινήσει όμως το Netflix Party, θα πρέπει να πατήσετε το κόκκινο εικονίδιο NP δίπλα στη γραμμή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Μέσω της εφαρμογής, θα προσκαλέσετε τους φίλους σας στην κοινή προβολή. Όπως πάντα -αλλά και αλλιώς.

Παλαιότερα άρθρα: