Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Από αρχές Μαΐου δάνεια κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

adonis_georgiadis
Διαβάστε επίσης

ην πεποίθηση του ότι από τις αρχές Μαϊου θα αρχίσουν οι χορηγήσεις για την κάλυψη κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί εξέφρασε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το υπουργείο κάνει εντατικές προσπάθειες προκειμένου να είναι έτοιμο το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

«Ενώ στην αρχή είχαμε ανακοινώσει ότι στόχος ήταν να το έχουμε έτοιμο στα τέλη Μαΐου, υπολογίζουμε ότι μετά την πάρα πολύ εντατική προσπάθεια που κάναμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Τσακίρη, θα πάμε αρκετά γρηγορότερα και θα είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων, ενδεχομένως και από τις αρχές Μαΐου, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων στήριξης.
.
«Στόχος μας είναι όταν με το καλό η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση της επιδημίας του κορωνοϊού, με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, να βάλουμε γρήγορα μπρος όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς να αφήσουμε καμία απολύτως πίσω ως «θύμα» αυτής της πολύ μεγάλης και πρωτοφανούς κρίσης», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «όσο η Κυβέρνηση αναγκαστικά αποφασίζει δραστικότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, και άρα δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην πραγματική οικονομία, τόσο εμείς εδώ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και πλέον διευρυμένα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων».

«Προσπάθειες να βλάψουν τη χώρα οι φήμες περί capital controls»

Στις φήμες που διακινούνται περί ελέγχων στη διακίνηση των Κεφαλαίων ο υπουργός, έκανε λόγο για «ανεύθυνες πληροφορίες» που «αποτελούν πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν και να πλήξουν πραγματικά την χώρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό «κανένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα – κι ευτυχώς γι’ αυτό – είναι απολύτως σταθερό, ίσως και από τα πλέον σταθερά σήμερα στην Ευρώπη».

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε