Κορωνοϊός – Γερμανία: «Άνευ προηγουμένου μέτρα» ανακοίνωσε η Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Περαιτέρω μέτρα ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

«Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση», τόνισε η Μέρκελ, ανακοινώνοντας περαιτέρω περιορισμό της λειτουργίας της αγοράς και της κίνησης των πολιτών.

Σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.

Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι, ενώ απαγορεύεται στο εξής η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία.

Τα εστιατόρια επιτρέπεται να ανοίγουν μόνο μεταξύ 06:00 και 18:00, ενώ κλείνουν οι παιδικές χαρές.

Τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα δεν πρέπει προσωρινά να προσφέρουν διανυκτερεύσεις στους τουρίστες. Επιτρέπονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες διανυκτερεύσεις.

Οι λειτουργίες αναστέλλονται, καθώς επίσης οι συναντήσεις συλλόγων και τα ταξίδια με λεωφορεία. Η απόφαση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «οι συναθροίσεις σε εκκλησίες, τζαμιά, συναγωγές και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων» απαγορεύονται.

Τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει στο σύνολο της χώρας.

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για τη χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία», τόνισε η Μέρκελ και επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Παλαιότερα άρθρα: