Κορωνοϊός: Η συγκίνηση Κικίλια για το βρέφος 24 ημερών που βρίσκεται διασωληνωμένο

Διαβάστε επίσης

Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος λίγων ημερών που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Παρακολουθώ την πορεία του 24 ημερών βρέφους» ανέφερε συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα έγινε για πρώτη φορά πατέρας.

Το βρέφος εμφάνισε έντονα συμπτώματα πριν από λίγες ημέρες, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα.

Όταν βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής

Ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική, αποτυπώνουν τα στοιχεία που παρουσίασε αυτοπροσώπως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός, σημειώνεται ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, με 168 χθες, Τρίτη, και 186 εισαγωγές τη Δευτέρα στην περιφέρεια όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Covid 19 στην Αττική είναι στο 90% με κατειλημμένες τις 235 από τις 262 κλίνες. Ανάμεσα στους διασωληνωμένους είναι και ένα μωρό μόλις 24 ημερών σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού.»

Το πρωί, την παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Όπως δήλωσε, η χθεσινή απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού απομακρύνει την πρόθεση για σταδιακό άνοιγμα από την 1η Μαρτίου.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών».

Κατά τον υπουργό Υγείας, η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε 790.586 εμβολιασμούς (σ.σ πρώτης και δεύτερης δόσεις), και ο ημερήσιος ρυθμός των εμβολιασμών έχει ξεπεράσει τις 30.000. Τα επιβεβαιωμένα ραντεβού πολιτών ανέρχονται πλέον σε 1.480.479.

Παλαιότερα άρθρα: